Επίσκεψη του Τμήματος Πολιτισμού και Δημιουργικών Βιομηχανιών στο 2ο Λύκειο Ξάνθης για το έργο “Απόηχοι”

Στις 5 Μαΐου 2025 τα μέλη της ομάδας της Δρ. Δέσποινας Τσιαφάκη, Ιωάννης Μούρθος και Μελιάνα Καρτά, επισκέφθηκαν το 2ο Λύκειο Ξάνθης και παρουσίασαν το έργο “Απόηχοι” (https://echoesproject.gr/) την ιστορική του σημασία για την πόλη της Ξάνθης καθώς και τις νέες τεχνολογίες που αξιοποιήθηκαν για την υλοποίηση του έργου.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ομιλία της Δρ. Δέσποινας Τσιαφάκη στην εκδήλωση “New Archaeology of Ancient Thrace”

Στα πλαίσια της σειράς ομιλιών “New Archaeology of Ancient Thrace” του J. Paul Getty Museum στις 28 Απριλίου 2025, η Δρ. Δέσποινα Τσιαφάκη πραγματοποίησε τη διάλεξη με τίτλο “The Archaeological Heritage of Aegean Thrace”. Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε το σύνδεσμο: https://www.getty.edu/calendar/archaeology-ancient-thrace/

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Το Φεστιβάλ Γρίφων στην Ξάνθη σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά

Με ομιλίες, εργαστήρια, επιστημονικές δράσεις και ζωντανή αλληλεπίδραση με μαθητές και κοινό κάθε ηλικίας, ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Γρίφων Ξάνθης, το οποίο διέρκησε από τις 4-έως 6 Απριλίου 2025 και έλαβε χώρα στο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά (Παράρτημα Ξάνθης), στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, στο Παλιό Δημαρχείο Ξάνθης, στη Κινητη Μονάδα Εκπαίδευσης “Οδυσσέας” στη κεντρική Πλατεία καθώς και στη Καπναποθήκης “Π”.

Το Φεστιβάλ Γρίφων ήρθε από το Καστελλόριζο στην Ξάνθη, με τον εξής στόχο: να μοιραστεί τη γνώση ενός πρωτοπόρου και πολυθεματικού επιστημονικού φεστιβάλ, που ήδη κατέκτησε την τοπική του κοινωνία και πλέον επιδιώκει να μοιραστεί τη γνώση του με άλλες απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα: https://xanthipuzzlefestival.gr/ και https://www.facebook.com/xanthi.puzzle.festival

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Συμμετοχή του Τμήματος στο διαδικτυακό workshop “Αρχαιολογιά και Εκπαίδευση”

Το τμήμα συμμετείχε στο workshop της Βρετανικής Σχολής Αθηνών με τίτλο “Αρχαιολογία και Εκπαίδευση”, με την ομιλία “Αρχαιότητα και Καινοτομία: Οι δράσεις του Ε.Κ. ‘Αθηνά’ στην Ξάνθη για εκπαιδευτικούς και σχολικές ομάδες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο” του Δρ Βασίλη Ευαγγελίδη και της Νατάσας Μιχαηλίδου. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε δασκάλους της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν αρχαία και βυζαντινή ιστορία, αλλά και σε εκπαιδευτικούς που δεν έχουν καμία εμπειρία διδασκαλίας της αρχαίας ιστορίας. Το workshop πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Μαρτίου 2025.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Επίσκεψη του Τμήματος Πολιτισμού και Δημιουργικών Βιομηχανιών στο 8ο Γυμνάσιο Δροσερού Ξάνθης

Στις 27 Φεβρουαρίου τα μέλη της ομάδας της Δρ. Δέσποινας Τσιαφάκη, Ιωάννης Μούρθος και Μελιάνα Καρτά, επισκέφθηκαν το 8ο Γυμνάσιο Δροσερού στον Δήμο Ξάνθης στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών και παρουσίασαν το έργο του τμήματος, με επίκεντρο τις εφαρμογές νέων τεχνολογιών στον πολιτισμό.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε