Συνέδριο «Το παρελθόν αλλιώς. Σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά / Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου Ξάνθης και η Εταιρεία Πληροφορικής Terracom σας προσκαλούν στο συνέδριο«Το παρελθόν αλλιώς. Σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom, την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 09:00, στο πλαίσιο του έργου «ΒΟΪΣΚΑ (VOESKA): Ανοιχτή καινοτομία για την τεκμηρίωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος στην Άρτα». Μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα παρακάτω το πρόγραμμα.

Σύνδεσμος συνεδρίου:

https://us02web.zoom.us/j/83273215643?pwd=WE1uV3MzZ0Q4VWNzRkNaS01mVzVBQT09

Meeting ID: 832 7321 5643 – Passcode: 242189

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Πρόσκληση για συμμετοχή σε Συνέδριο στο πλαίσιο του έργου ΒΟΪΣΚΑ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά/ Ινστιτούτο Επεξεργασίας Λόγου Ξάνθης και την Εταιρία Πληροφορικής Terracom σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στις εργασίες του Υβριδικού Συνεδρίου “Το παρελθόν αλλιώς”.  Σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας στο πλαίσιο του έργου «ΒΟΪΣΚΑ (VOESKA): Ανοιχτή καινοτομία για την τεκμηρίωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος στην Άρτα».

Οι εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

α) «ΒΟΪΣΚΑ (VOESKA): Ανοιχτή καινοτομία για την τεκμηρίωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος στην Άρτα».

β) Έργα καινοτομίας στον χώρο του πολιτισμού ως μέσο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

γ) Πολιτισμός και εκπαίδευση: εργαλεία και εφαρμογές καινοτομίας στην διάθεση των εκπαιδευτικών.

δ)  Η καινοτομία στον πολιτισμό, προοπτικές και προκλήσεις.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί δημιουργικό εργαστήριο, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με την έννοια της επαυξημένης τεκμηρίωσης, όπως διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του ‘’Βοΐσκα’’, και της χρήσης της για τη δημιουργία περιεχομένου για τον πολιτισμό.

Η συμμετοχή στο συνέδριο μπορεί να γίνει με προφορική ανακοίνωση ή με ανακοίνωση τοίχου, poster, διαστάσεων 0,90 x 1,00 μ. (σε κατακόρυφη διάταξη). Η διάρκεια των παρουσιάσεων θα είναι 20 λεπτά (15 λεπτά παρουσίαση και 5 λεπτά συζήτηση).

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Οι Θράκες στα μάτια των αρχαίων Αθηναίων: Εξωτικοί και παράξενοι;

Η Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με την αρχαιολόγο-ιστορικό Δέσποινα Τσιαφάκη για τον ερχομό των Θρακών και τι σήμανε αυτό για την Αθήνα στην αρχαιότητα.

https://www.lifo.gr/podcasts/istoria-mias-polis/oi-thrakes-sta-matia-ton-arhaion-athinaion-exotikoi-kai-paraxenoi

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ημερίδα Mapping the Past, Plotting the Future. GIS in Archaeology, maturity & implementation

Η ημερίδα Mapping the Past, Plotting the Future. GIS in Archaeology, maturity & implementation ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και εξαιρετικά θετικά μηνύματα για το μέλλον. Ευχαριστούμε όλους και όλες όσοι βοήθησαν στην οργάνωση της ημερίδας, τους εξαιρετικούς ομιλητές και discussants, το προσωπικό του ΕΚ Αθηνά και τη Βρετανική Σχολή Αθηνών που φιλοξένησε το event. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ενημερωτική ημερίδα της Πράξης «Μυθολογικές Διαδρομές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα της Πράξης «Μυθολογικές Διαδρομές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» (MIS 5047101) (ΜΥΘΟΤΟΠΙΑ) που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στις 11/3/2023.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε